cot cet cot cet ^^

09 February 2012

sabun mandi expired

mesti ada yg xtau kan sabun mandi or barang2 yg sewaktu dgnnye pon ade expiry date.. haaa... aku pon xtau before nih.. tapi ade 1 day tuh, makcik aku belek2 bedak baby yg org hadiahkan utk anak die and ternampak expiry date bedak tuh.. bedak tu dah expired! naseb la x gune lagi bedak tu kat anak die.. since tu baru la aku tau barang2 mcm tu pon ade expiry date.. ingatkan makanan je.. 


                                                            


al kisahnye begini........
lately ni badan aku gatal2.. t'garu2 mcm berok dah aku rase.. kat kulit pon timbul bintik2 merah sebab asyik garu je kn.. aku pon pelik ah.. nape dgn aku ni.. takkan ade allergic kot.. aku pon ingat balik la ape bende yg aku mkn.. aku mkn bnde2 bese je.. b4 ni xpnah allergic pon kalo mkn.. time tu da rase sedih da.. taknak la ade allergic.. tak best!


lepas bpe ari aku t'garu2 sane sini, aku fikir baek aku g klinik.. *baru fikir, tapi xpegi2 jugak.. -_-* kot2 ade allergic ke ape kn.. yela.. letih tau t'garu2 sane sini.. bile dah xtahan gatal sgt, aku mandi.. yg peliknya lepas mandi pon gatal jugak! dah bape ari gatal, mandi, gatal, mandi.. aku t'ingat la kisah bedak baby makcik aku tuh.. baru la aku t'gerak nak tengok sabun mandi yg aku pkai.. and... "LAAAA.. PATOTLA GATAL2... DAH EXPIRED SABUN NI!!!" 


korang bayangkan la, bile gatal je mandi, gatal je mandi.. pakai sabun tu.. patotla lepas mandi pon gatal2! arghh! stressss jemah! teros sroh ibu belikan sabun baru.. now pkai sabun dettol skin care.. rawat balik kulit yg gatal2 and merah2 sbb kne garu.. and alhamdulillah, sekarang dah tak gatal2 dah... :) *tak payah g klinik*


moral of the story, sila check expiry date sabun anda ye.. and barang2 yg sewaktu dgnnye like shampoo or bedak. ^^


p/s : sabun tu aku jumpe dalam almari kt umah.. expired 2010!! skang ni 2012!! hahahahaha. okbai -_-

2 comments:

IkaGaTes said...

sengal jugak.hhahaa..habis da tak pasal2 jd berok

aisyarina_ai(^_^)\/ said...

tulah.. abes kulit i.. haha..